donderdag 31 augustus 2017

If you ever go to Houston

De Amerikaanse stad Houston heeft een probleem. De storm Harvey heeft voor veel ongemakken geleid. Onwillekeurig denk ik toch aan het nummer If You Ever Go To Houston van Dylan, van de plaat Together Through Life uit 2009. Dylan schreef het nummer samen met Robert Hunter.
De vorige keer dan Amerika en de wereld zo in de ban van een storm of orkaan was, was twaalf jaar geleden. In 2005 raasde de orkaan Katrina over de Verenigde Staten. Onder meer stad New Orleans werd getroffen. Kort na deze tropische storm trad Dylan op in Ahoy, Rotterdam. Hij speelde Blind Willie McTell: All the way from New Orleans to Jerusalem. Bij de band-introductie gaf de maestro aan waar zijn bandleden vandaan kwamen. “George Receli is on the drums, he’s from New Orleans….Tony Garnier is on bass, he’s also from New Orleans.”
Zou er uit New Orleans iets goeds kunnen komen, behalve Katrina?
Het is vandaag 48 jaar geleden dat Dylan een spaarzaam optreden gaf. Hij deed dat op het festival van Isle of Wight Festival, samen met de mannen van The Band. Spaarzaam, omdat Dylan een leven leidde als huisvader, nadat hij drie jaar eerder op mysterieuze wijze van zijn motor was gevallen.
Enfin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten