zaterdag 26 augustus 2017

Blind Boys of Alabama - See By Faith

Op YouTube is een liedje te vinden van The Blind Boys of Alabama: See By Faith. Het is een tekst van Bob Dylan. Wanneer Dylan deze tekst schreef, is niet te achterhalen. Evenmin wat de exacte tekst is, hoewel het niet een hele ingewikkelde is.
Deze blinde zangers uit het zuiden van de Verenigde Staten, ken ik via Solomon Burke. In 2002 verscheen zijn zogenaamde comebackalbum Don't Give Up On Me via het label Fat Possum Records. Op deze plaat, geproduceerd door Joe Henry, staat onder meer het onbekende Dylan-nummer Stepchild, uit de sessies van Time Out Of Mind.
Een ander nummer op dit album is None of Us Are Free, geschreven door Barry Mann, Cynthia Weil en Brenda Russell en in 1993 voor het eerst uitgevoerd door de blinde zanger Ray Charles. In de Burke-versie worden het achtergrondkoortje verzorgd door The Blind Boys of Alabama.
Zien bij geloof. Het is wel een typische Saved-song van Dylan. Dat maakt natuurlijk niets uit. Een Dylan-tekst is literatuur, ook zo'n tekst als See By Faith. Gezongen door vier blinde negers met hun fantastische stemmen, wat wil je nog meer? Niets, lijkt mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten