dinsdag 14 februari 2017

Valentijn

Omdat het vandaag Valentijnsdag is, heb ik maar de elpee Planet Waves opgezet. Vanwege de afsluiter Wedding Song. Een schitterend klein nummer om een album mee af te sluiten – net zoals bijvoorbeeld Dark Eyes, een decennium later. Mooi liedje, Wedding Song.
Een liedje over een huwelijk waarin de barsten al zichtbaar zijn. Een echtverbintenis dat wordt ontmanteld. Via dit liedje zijn we daar voor een gedeelte getuige van.

I love you more than ever, more than time and more than love
I love you more than money and more than the stars above
Love you more than madness, more than waves upon the sea
Love you more than life itself, you mean that much to me
(...)
You turn the tide on me each day and teach my eyes to see
Just bein’ next to you is a natural thing for me
And I could never let you go, no matter what goes on
Cause I love you more than ever now that the past is gone

Zo bezong Dylan zijn huwelijk met Sara Lownds. Op de elpee Desire staat ook zo'n schitterende afsluiter, Sara. En opnieuw zo'n nummer over een onttakelende verbintenis.
Planet Waves verscheen in 1974 op het label Asylum Records. Deze platenmaatschappij van David Geffen kaapte Dylan weg bij Columbia Records, toen zij met elkaar overhoop lagen. Een geldkwestie. Het is het enige studioalbum bij Asylum Records. En ook het enige reguliere studioalbum van Bob Dylan met The Band.
In hetzelfde jaar startte Dylan met zijn eerste wereldtournee in acht jaar – opnieuw met The Band, met wie hij in 1966 ook een wereldtournee deed. Die tournee eindigde abrupt, vanwege het mysterieuze motorongeluk van de Nobelprijswinnaar. Van de “comeback-tournee” uit 1974 verscheen het andere album op het Asylum-label: Before The Flood.
Wedding Song. Een mooi lied om te luisteren, zo'n dag als vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten