maandag 13 februari 2017

The Cutting Edge

Opnieuw heeft Bob Dylan een prijs in de wacht gesleept. Het is een Grammy Award voor de Collectiors Edtion van The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series, Vol.12 (Collector's Edition). Opnieuw een muziekprijs, voor opnieuw een aflevering uit de Bootleg Series. Vorig jaar moest Dylan de onderscheiding delen met The Band, toen hij een decoratie kreeg voor The Basement Tapes Complete/Raw, uitgave 11 uit The Bootleg Series.
Hoe bijzonder is het dat een artiest twee opeenvolgende jaren een Grammy krijgt uitgereikt voor zijn historisch materiaal? Helder is in elk geval dat de uitgave van deze luxe box geen overbodigheid is.
The Cutting Edge verscheen in november 2015, maar telt mee in prijzengalerij over 2016. Dat komt omdat het jaar van de Grammy-awards niet gelijk loopt met het kalenderjaar. The Cutting Edge verscheen in drie versies, bij geval in dezelfde week als dat Dylan vier keer in Nederland optrad (1 keer Eindhoven, drie maal Carré): een dubbel-cd, een box met zes cd's en de luxe variant.
De luisteraar kan het creatieve proces op de voet volgen; historisch materiaal, zo schreef de NOS na de verschijning van de box. En zo is het. Je kunt er een Grammy voor krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten