zaterdag 4 februari 2017

Drievoud

Eind maart verschijnt Triplicate, op slag van de Europese voorjaarstournee. Goede naam voor deze cd. Het is een 3cd, met op elke schijf nummers uit de American Songbook rondom een bepaald thema. Het is ook het derde album van Dylan met zijn vertolking van nummers uit dit muzikaal-nationale archief van de Verenigde Staten – nummers die ook door Frank Sinatra zijn vertolkt.
Bob Dylan heeft wel wat met het getal 3. De eerst box in de Bootleg Series telde de volumes 1, 2 en 3. De Bootleg Series zou in eerste instantie lopen tot en met aflevering 6, Live 1964 Concert at Philharmonic Hall (zes is twee keer drie). Chronicles verschijnt in drie delen, het wachten is op de resterende twee boekdelen. Tijdens de 'gospel years' nam Dylan die albums op, Slow Train Coming, Saved en Shot Of Love. Rondom de millennium-wisseling bracht Dylan een trilogie uit, Time Out Of Mind, “Love & Theft” en Modern Times.
Om maar eens wat voorbeelden te noemen. Voor mensen die van getallen houden, zal hier ongetwijfeld iets uit op te maken zijn. Misschien maken we hier iets uit op, wat totaal ongepast is. Misschien is zelfs de constatering dat Dylan van het cijfer 3 houdt, al iets waarmee ik de plank mis sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten