woensdag 17 augustus 2016

Freddie Koella

Wat is er van Freddie Koella geworden? Daar moest ik aan denken, toen ik de 3cd Collected van Willy DeVille beluisterde. Tussen 18 april 2003 en 14 april 2004 maakte Koella deel uit van de zogenaamde Never Ending Band van Dylan – een tussenjaar, want daarvoor en daarna speelde Koella weer in de band van DeVille.
Naar verluidt eindigde de samenwerking van Dylan-Koella, toen de gitarist vanwege een griep niet meer mee on tour kon met Dylan. Spijtig, want dat het een begaafde muzikant is, is wel duidelijk. Ik heb Koella eenmaal in actie gezien. Dat was tijdens het concert van 10 november 2003 in de Heineken Music Hall. Das war einmal.
Maar nu DeVille niet meer leeft (deze maand is het al zeven jaar geleden dat Willy stierf!), ben ik benieuwd of Dylan nog wel eens gebeld heeft met Koella. Ik zou het niet erg vinden als deze weer plaatsneemt in de Never Ending Band.

1 opmerking:

  1. Het was geen gewone griep waardoor Koella moest afhaken, maar problemen met zijn nieren.
    In 2009 ontving hij een uitnodiging om met Dylan de studio in te trekken (voor een Kerstplaat zo bleek later), maar hij was op dat moment op tournee met Francis Cabrel.
    Phil Upchurch kreeg daarom een telefoontje om zijn plaats in te nemen.

    Patrick Roefflaer

    BeantwoordenVerwijderen