donderdag 27 augustus 2015

Aantekeningen #22: kladblokje, muurschildering, liedtekst

Een paar dagen na zijn uitverkiezing tot grootste songwriter aller tijden, wordt een handgeschreven liedtekst van Dylan te koop aangeboden. Een getypt stuk van het nummer A Hard Rain's A-Gonna Fall (1962) met allerlei krabbels, doorhalingen en wijzigingen wordt in september geveild door veilinghuis Sotheby's in Londen. Het veilinghuis verwacht zo'n 275.000 euro voor het velletje (200.000 pond). Waarvan akte.
De tekst van The Times They Are a-Changing komt te staan in een portret van Dylan. Op de zijgevel van een gebouw in Minneapolis komt een gigantische muurschildering te staan, met daarin de tekst van The Times in verwerkt. Het ontwerp van Dylans portret is van de hand van de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra, meldt het Vlaamse 'De Redactie'.
“Een team van vijf artiesten zal gedurende twee weken bezig zijn aan de muurschildering. Over het ontwerp wil Kobra nog niet veel kwijt, enkel dat het een drieluik wordt van Dylan in zwart-wit. In het schilderij zal ook een deel van de tekst van "The times they are a-changin'" verwerkt worden.”
Verder ben ik bezig met een privé-project om een aantal teksten van Dylan te vertalen in het Nederlands. Niet per se een zingbare vertaling, maar wel een nauwkeurige overzetting naar de Nederlandse taal. Shooting Star is het eerste sub-projectje. Te zijner tijd zal ik de vertalingen op mijn blog zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten