zondag 16 augustus 2015

Aantekeningen #21: tournee

Over anderhalve maand begint Bob Dylan aan het volgende hoofdstuk in zijn Never Ending Tour. De Europese Najaarstournee 2015, voor de administratie. Tijdens deze tourleg doet de beste songwriter aller tijden ook Nederland aan met vier optredens, het grootste aantal Hollandse avonden in één tour-aflevering. Eén avond in het Muziekgebouw in Eindhoven, drie avonden in het Amsterdamse Carré.
Gisteren bij platenboer Wobbe geweest en de elpee Rattle And Hum van U2 meegenomen. Niet omdat ik een groot fan ben van de Ierse band, maar wel om de bijdrage van Dylan op dit album. Rattle And Hum is een album dat hangt tussen een studio-plaat en een live-verslag. Een aantal nummers is in de studio opgenomen, de rest is live ten gehore gebracht tijdens een tournee ter promotie van The Joshua Tree.
Dylan's bijdrage, ter zake. U2 speelt op Rattle And Hum het nummer All Along The Watchtower, met de toegevoegde zin: Three Chords And The Truth. Maar ook de gezamenlijk geschreven song Love Rescue Me door Bono en Dylan, met laatstgenoemde in de backing vocals. En als laatste: Dylan bespeelt het Hammond orgel in het nummer Hawkmoon 269. Waarvan akte.
Bij Bol.com is de dichtbundel Als Een Zwerfkei, onder redactie van Kees 'T Hart en John Schoorl, al te bestellen. In dit boekwerk laten verschillende dichters hun licht schijnen over de Amerikaanse zanger. Dichters als Erik Bindervoet, Wim Brands, Bart Chabot, F. Starik, Jan Rot en Rick de Leeuw. Ik ben benieuwd naar het resultaat – nog even wachten tot 8 september. Dan is er nog tijd zat om Als Een Zwerfkei te lezen, voordat Dylan in Nederland optreedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten