zaterdag 19 juli 2014

Will DeVogue – een telg uit de Dylan-familie?

En opnieuw is er een opgedoken kind van Bob Dylan. Ene Will DeVogue beweert dat hij de zoon is van de legendarische zanger. Will zou de zoon zijn van Anita “Tina” Grace DeVogue Voyes, die in de jaren zestig naar Manhattan, New York City, vertrok om daar muziek te maken. Daar trof Tina Bob Dylan – en van het een kwam het ander. William werd op 12 mei 1964 geboren, en vervolgens ter adoptie afgestaan.
Zou het kunnen? Dat deze William een Dylan-telg is? Het zou zomaar kunnen. Het bewijst Dylan's huwelijkse ontrouw en womanizer-gedrag. Zoals Ernst Jansz beschrijft in zijn verantwoording over Als Een Vrouw (vertaling van Just Like A Woman):

Edie zelf, op de tapes van de film 'Ciau Manhattan', 3 maanden voor haar dood in 1971, over Bob Dylan: “Ik heb waarachtig van die man gehouden.”
In het interview dat haar broer Jonathan gaf voor de film 'Factory Girl' beweert hij dat Edie zwanger was van Dylan en dat de doctoren haar hebben geaborteerd, nadat ze samen een motorongeluk hadden gehad, maar dat gerucht is nooit bevestigd. Jonathan: 'Ze vertelde mij dat ze door vier mannen tegengehouden moest worden, zo hard vocht ze om het kind te behouden waarvan ze zei dat het van Dylan was. Ze vertelde me later dat dit het droevigste moment in haar leven was – Dylan's kind te verliezen.'
(Uit: Ernst Jansz – Dromen van Johanna; Bob Dylan, vertaald, Uitgeverij InDeKnipscheer Haarlem, eerste druk 2010).

Carolyn Dennis, de tweede ex-vrouw van Dylan en moeder van Desiree Dennis-Dylan, beweert dat er acht of negen Dylan-kinderen zijn. Als je ervan uitgaat dat Dylan met Sara vijf kinderen heeft (waaronder regisseur Jesse en muzikant Jakob), plus Desiree – dan zit je al op zes kinderen.
Volgens Dylan-biograaf Clinton Heylin zou Dylan in de jaren tachtig nog een derde huwelijk hebben gehad. Met die andere achtergrondzangeres, Clydie King. Het zou zomaar kunnen dat ook in dit huwelijk een kindje is geboren. Dan zit je op zeven kinderen.
Maar zou het allemaal waar zijn? Zou zo iemand niet uit zijn op publiciteit?

Zoals gezegd, als het verhaal van Will DeVogue zou kloppen, dan toont het aan dat Dylan weinig op heeft met trouw en huwelijk. En dat voor iemand die is opgegroeid in een joods milieu, zich bekeerde tot het christendom en zijn geloof in God nooit heeft herroepen.
Is Dylan dan nog wel geloofwaardig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten