zaterdag 23 juli 2022

J.C. v. Zimmerman

Net dat ik dacht hoe het ook alweer zat met die de misbruikzaak dat een tijdje naar buiten kwam, las ik dat de aanklaagster haar advocaat had ontslagen.
Ene J.C. beschuldigt Bob Dylan er van dat hij haar in de jaren zestig seksueel misbruikt heeft. De zaak heeft als werktitel J.C. v. Zimmerman meegekregen. J.C. verwijst in dit geval naar de aanklaagster, die dus anoniem wil blijven. Zimmerman verwijst naar de naam waarmee Dylan in 1941 ter wereld kwam.
Het is dus niet zo dat hiermee de artiestennaam van Robert Allen is bevestigd. Nogmaals, net als dat J.C. de aanklaagster buiten schot houdt, is Zimmerman ook zo'n bliksemafleider.
Maakt allemaal niet uit.
Het is alleen akelig dat zulke berichten de aandacht opeisen, in plaats van dat het over muziek gaat. Of over de komende Europese tournee. Of het nieuwe boek van Jochen Markhorst over Time Out Of Mind. Of over al die andere zaken die wél iets over de bard vertellen.
Want er is zoveel. Op YouTube is de nieuwe opname van Blowin' In The Wind te horen. Die versie onder productie van T-Bone Burnett, om diens Ionic Originals te promoten. Zeker geen onaardige versie. De fysieke uitgave is trouwens een eenmalig product, waar onlangs 1,7 miljoen euro voor is betaald.
Dan heb je wel wat, natuurlijk. Een collector's item is een eufemisme.
Deze nieuwe uitvoering doet me denken aan Shadow Kingdom, toen Dylan vorig jaar een soort livestream-concert gaf.
Laten we het over deze hoofdzaak hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten