dinsdag 5 juli 2022

Denver

Vanavond en morgenavond treedt Bob Dylan op in Denver. Twee opeenvolgende shows in Temple Hoyne Buell Theatre. Met deze twee concerten is de Amerikaanse zomertournee 2022 ten einde.
Misschien dat Dylan morgenavond een goede sigaar rookt met zijn bandleden. En natuurlijk een glas Heaven's Door Whiskey. Dat mag, na een intensieve concertreeks. Voor zover ik daar toestemming voor moet geven.
Gisteren overleed Remco Campert. Hij was een van de bekendste Nederlandse dichters en schrijvers. Heeft Dylan ooit van deze Nederlandse auteur gehoord? Ik weet het niet. Geen idee of op Amerikaanse (letterkunde-)universiteiten aandacht is voor het Nederlandse taalveld.
De site BitDaily.nl plaatste onlangs een verhaal over Dylan. Volgens mij een artikel dat rechtstreeks is vertaald via een vertaalprogramma. Zo heet het album Slow Train Coming bijvoorbeeld Langzame trein komt eraan - op zich een goede vertaling, maar albumtitels worden onvertaald weergegeven.
Doet er voor nu niet toe. Het gaat om die lifters, die Dylan zou hebben opgepikt.
"Als zijn publiek niet ontvankelijk was, hoopte Dylan dat in ieder geval zijn autopassagiers dat wel zouden zijn. Volgens de christelijke muzikant Melody Green vond Dylan het leuk om lifters op te pikken en met hen over God te praten," schrijft de redacteur van dienst.
Veertig jaar geleden kon dat waarschijnlijk. Ik weet niet of je tegenwoordig zomaar lifters oppikt.
Gebeurt dat nog? Liften?
En waar heb je het dan over tijdens zo'n rit?
Vanavond Denver. Geen reis na afloop, want morgenavond wéér Denver. Dan naar huis. Gewoon met de eigen tourbus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten