vrijdag 21 januari 2022

Kronieken 79 | Gehakt

De zanger Meat Loaf is overleden. De man is 74 jaar geworden. Ik heb Meat Loaf één keer live zien optreden, in de Heineken Music Hall. Het was niet het beste concert dat ik ooit heb gezien.
Zo'n twee maanden later was ik bij het enige concert van Jakob Dylan in Nederland, in de Melkweg in Amsterdam.

--

Over de Dylan's gesproken, de site ExpectingRain meldde dat in maart een concert van Bob zou komen. Volgens de officiële site van Dylan was 13 maart een show in San Antonio, Texas gepland. Dat optreden is inmiddels weer van de officiële site gehaald.
Texas dus. In maart. Wellicht was een medewerker te snel om het optreden wereldkundig te maken. Maakt niet uit.
Een Amerikaanse tournee dus. We weten het niet, maar de kans is groot dat de maestro over zo'n anderhalve maand weer door de Verenigde Staten trekt. En was deze vlotte intrekking van het eerste concert een warmmakertje.
Dat betekent waarschijnlijk ook dat een reeks optredens op het Europese vasteland vooralsnog niet in Dylan's agenda voorkomen.

---

Vanochtend was het weer zover. In het Radio 1 Journaal, met Astrid Kersseboom, werd weer een Dylan-song gedraaid. Deze keer All I really want to do in de uitvoering van The Byrds. Helaas werd de titel van het liedje en de auteur niet genoemd.
Bij deze ingehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten