zondag 23 januari 2022

All I got is a red guitar, three chords and the Truth

Kan iemand mij laten zien op welk album het liedje All I got is a red guitar, three chords and the Truth staat? Bob Dylan grossiert in lange songtitels (I Don’t Believe You (She Acts Like We Never Have Met), If You Gotta Go, Go Now (Or Else You Got to Stay All Night), Where Are You Tonight? (Journey Through Dark Heat), Someone’s Got a Hold of My Heart, om maar es wat te noemen).
Maar All I got is a red guitar, three chords and the Truth ís geen Dylan-song. Het is niet eens een tekst van Dylan. Deze regel is geschreven door Bono van U2 en is toegevoegd aan hun versie van All Along The Watchtower het album Rattle And Hum.
Tom Willems noemt het nog relatief sympathiek een 'gevalletje de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt'; maar misschien is het een eufemisme om aan te geven dat de redacteur van dienst de plank niet een beetje, maar mijlenver misslaat.
Sorry, beste Jan Ligthart.
Maakt wel degelijk iets uit. Je hebt je huiswerk niet op orde. Want iets niet goed begrijpen is één ding, maar iets zoals dit volledig fout hebben, omdat het gewoon niet klopt, is iets anders.
Het is wel een goede aanleiding om Rattle And Hum weer uit de kast te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten