zondag 13 juni 2021

Sportzomer

Het Nederlands Elftal trapt vanavond af voor de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 2020. Vanwege de Coronacrisis is dit EK een jaar verschoven; maar de titel is ongewijzigd gebleven, ondanks een nieuw jaartal.
Over een paar weken beginnen in Japan de Olympische Spelen 2020. Vanwege diezelfde vermaledijde virus is ook dit jaartal onaangepast. In Brazilië wordt de strijd om de Copa América gehouden, de eindronde voor het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap.
Bob Dylan zit deze zomer opnieuw verplicht thuis. Net als vorig jaar geen tournee langs verschillende concert- en theaterzalen. Dylan houdt wel van sport. Hij fietst regelmatig door de stad waar hij 's avonds optreedt. Onherkenbaar, met hoodie en een zonnebril, wordt hij dan gespot in den lande. Zoals toen in het Groningse Noordpolderzijl.
Bekend zijn natuurlijk Hurricane en Who Killed Davey Moore, twee songs over boksers. Dat is het dan wel zo ongeveer, het aantal sportnummers in het oeuvre van de bard.
Maar zou Dylan, nu hij dus thuis zit, ook afstemmen op de Copa América? Of op de Olympische Spelen, straks? Volgt hij de Europese voetballers? Geen idee. Misschien wel. Glas whiskey naast zich, een grote sigaar. En wat kinderen en kleinkinderen om hem heen. Gewoon lekker kijken.
Misschien ook wel niet. De sporters doen hun spel ook wel als Dylan niet kijkt. Liever gaat hij zelf weer met zijn city- of mountainbike door de straten en bossen in de omgeving. Ook niks mis mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten