zaterdag 19 juni 2021

Eén jaar

Vandaag is Rough And Rowdy Ways jarig. Precies een jaar geleden verscheen het album op de markt, nadat via internet de digitale singles I Contain Multitudes, False Prophet en Murder Most Foul al waren verschenen; Murder Most Foul, met 17 minuten het langste nummer uit 's mans oeuvre, bereikte Dylan voor het eerst de nummer 1-positie in de Amerikaanse hitlijsten.
RARW is in januari en februari 2020 opgenomen in de Sound City Studios in Los Angeles. Dat was toen in China al iets duidelijk was geworden over een merkwaardige longziekte, dat later zou uitgroeien tot het beruchte Corona-virus. Dylan ging er in die maanden nog gewoon vanuit dat zijn tournee in Japan zou doorgaan. Veertien optredens, waarvan drie in Osaka en de rest in Tokio.
Sterker nog, de zomertournee van 2020 door de Verenigde Staten werd ook aangekondigd. Corona dwong de zanger om een pauze in te lassen in zijn zogenoemde Never Endig Tour.
Maar daar was in januari en maart van dat jaar nog geen sprake van.
De administratie van RARW is wel helder, bekend is welke muzikanten bij welk nummer acte de présence geven. Maar wie is toch de producer van het album? Dylan zelf wordt niet genoemd, niet onder eigen naam en niet als zijn producers alter ego Jack Frost. Misschien is het Blake Mills, die op RARW gitaar speelt. Of misschien ook wel Fiona Apple, pianiste en achtergrondzangeres.
Wie de producer is, wordt niet genoemd in de liner notes. Daarom houd ik het er maar op dat Dylan zelf aan de knoppen heeft gezeten. Waarom ook niet?
Een mooie dag vandaag om Rough And Rowdy Ways weer te draaien. Om de hoezen te bekijken. En om me te verheugen op het optreden bij Shadow Kingdom over een maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten