maandag 21 juni 2021

Livestream

Over een kleine vier weken geeft Bob Dylan zijn online concert. Gefaciliteerd door Shadow Kingdom en het eerste optreden sinds anderhalf jaar. Eindelijk mag de bard weer zijn kunsten vertonen.
Heel even heb ik gedacht: het zal toch niet zijn afscheidsconcert zijn? Het is een eenmalig optreden, en dan ook nog online. Op die manier hoef je niet de hele wereld over te reizen om een groot publiek aan te spreken. Daar komt bij dat het nog steeds Corona is, dus heel veel mogelijkheden voor fysieke optredens zijn er nog steeds niet. Dylan is inmiddels 80 en behoort dus tot een risicogroep voor dit vermaledijde virus. En hij heeft de rechten van zijn oeuvre verkocht: ruim 600 nummers voor een slordige 300 miljoen dollar.
Je weet het niet. Dylan is een sluwe vos. Altijd in voor verrassingen.
Tegelijk bij deze overweging dacht ik: "Nou en?" We hebben ons te voegen naar de grillen van de Amerikaan. Dat we al zestig jaar van zijn muziek genieten, is al iets om blij mee te zijn.
Enfin.
Feit is dat over vier weken een nieuwe live-show van Dylan is te beleven. Misschien de afronding van een leven lang in de muziek. Misschien een prelude op wat nog komen gaat voor ná de corona-pandemie. Speculeren op voorhand is voer voor psychologen.
Niet voor Dylan-fans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten