maandag 15 maart 2021

The Infidels Tapes

Op Twitter heeft Alan H Fraser gezegd dat een nieuwe aflevering van The Bootleg Series in de pijplijn zit. Nummer 16 verschijnt in mei/juni en behandelt de Infidels-sessies.
Het gaat dus in chronologie om de directe opvolger van Trouble No More, deel 13 uit Dylans nevendiscografie. Het duurt nog zeker twee maanden voordat BS16 verschijnt. En wat de tracklist wordt, is nog gissen.
Maar het is wel een goede reden om de bootleg Last Infidels Outtakes uit de kast te pakken. In 1987 op de markt gebracht door Icecream Records. De hoes is een schilderij uit de serie dat ook de alternatieve hoes van Saved siert: een live spelende Dylan met band.
Deze outtakes bevatten onder meer twee versies van Blind Willie McTell, een versie van Someone's got a hold on my heart en Julius & Ethel. Maar het is wel een échte bootleg: de geluidskwaliteit is soms van een deplorabel niveau. Het voordeel van Dylan's eigen bootleg-reeks is dat het geluid wordt opgepoetst. En natuurlijk de foto's en een mooie inleiding in het bijbehorende boekje.
Nog een week of 10 te gaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten