dinsdag 2 maart 2021

Murder Most Foul

Op Twitter zie ik een foto voorbij komen van een boek. Murder Most Foul, heet het en is geschreven door Stanley J. Marks. De ondertitel luidt: The Conspiracy That Murdered President Kennedy. 975 Questions & Answers. Volgens mij was het Clinton Heylin die het boekomslag deelde.
Marks gaat dus uit van een samenzwering. Een complot-denker. Dat Dylan zo'n titel leent, voor een lied over de moord op Kennedy, geeft wel te denken. Zei Dylan ook niet dat hij wel iets herkende in Lee Harvey Oswald, de vermoedelijke moordenaar van het staatshoofd? Waarmee hij het publiek van National Emergency Civil Liberties Committee voor het hoofd stootte, terwijl Dylan wat drankjes achterover sloeg ter gelegenheid van het verkrijgen van de Tom Paine Award?
Enfin.
De moord op Kennedy is altijd wat mysterieus gebleven. Dat het om een "gewone" moord zou gaan, is voortdurend met geheimzinnigheid omgeven. En Dylan vindt daar ongetwijfeld ook wel wat van. Al is het maar om zichzelf voortdurend van zijn eigen publiek te vervreemden, zoals dat Dylan eigen is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten