zondag 14 maart 2021

De alomtegenwoordige

Saskia De Coster is een Vlaamse schrijfster. En zij is Dylan-fan. Drie redenen voor Chris Kijne en Lars Hulshof om haar uit te nodigen voor de BOBcast: Vlaming, vrouw en fan van Dylan. In krap anderhalf uur praat het duo met de auteur over Bob, de alomtegenwoordige.
Hulshof en Kijne zitten in een Hilversumse studio, De Coster in Antwerpen. Dus geen rondgang langs de privé-bibliotheek van De Coster of verwijzingen naar curiosa of hebbedingetjes.
Doet er niet toe. Het gesprek is weer een op niveau. De Coster weet waar ze over praat - dat moet ook wel, want een van de protagonisten in haar roman Wij en Ik heeft in veel penibele situaties in het boek een Dylan-citaat bij de hand dat een uitweg wijst.
Dus.
Wat ook wel in het voordeel van dit gesprek telt, is dat De Coster niet over de geijkte paden gaat. Niet een nadruk op de jaren zestig, geen geneuzel over 'de stem' en wél positief spreken over de gospelperiode van Dylan. Dat is ook wel weer eens prettig om te horen.
In 86 minuten je laten bijpraten door een schone Vlaamse, met een mooie stem. Over Dylan. Een mooie invulling van de zondagmiddag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten