zaterdag 27 maart 2021

Gepromoveerd

Is Jack Fate gepromoveerd? Wat voor proefschrift heeft hij ingeleverd? Ik moest hier aan denken, toen afgelopen week bij een nieuwsmedium het bericht kwam, dat Pierce Brosnan is toegevoegd aan de cast van superheldenfilm Black Adam.
De Ier speelde vier keer de rol van James Bond (in de films GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day), en nu keert hij terug in de rol van Dr. Fate, een superheld met magische krachten. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt met superhelden, dan wil je dat blijven doen, blijkbaar.
Dr. Fate dus. Brosnan oogt clownesque, met dat malle sikje en snor. Totaal een ander figuur van Jack Fate, het personage dat Dylan vertolkt in zijn zelfgeschreven film Masked And Anonymous uit 2003. Die film schreef hij onder het pseudoniem Sergei Petrov, zijn co-writer en regisseur Larry Charles noemde zich Rene Fontaine.
Maar ik heb het vermoeden dat Dr. Fate in Black Adam een ander figuur is dan Jack Fate uit Masked And Anonymous. Maar je weet nooit welke onderlinge grapjes worden uitgehaald in de filmwereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten