maandag 22 juni 2020

Key West

In de derde aflevering van de BOBcast praten presentatoren Chris Kijne en Lars Hulshof met gast Gijsbert Kramer (de Volkskrant) over de net verschenen plaat Rough And Rowdy Ways. Ze hebben het onder meer over het nummer Key West, de afsluiter van de 'hoofd-cd'; de singel Murder Most Foul is als extra cd meegegeven met het album.
Key West (Florida) is de meest zuidelijke stad in de aaneengesloten staten, het vasteland van de Verenigde Staten. Tennessee Williams heeft er gewoond. Maar Key West is ook de plek waar Ernest Hemingway van 1931 tot 1939 woonde. Hij schreef daar onder meer The Snows of Kilimanjaro en The Short Happy Life of Francis Macomber.
Hemingway is een liedje van het album Umoja van BLØF. Het nummer Hemingway is, volgens de liner notes, in maart 2004 opgenomen op de veranda van een huis aan zee, Santa-Fe, Havana (Cuba). Santa-Fe, dat is ook weer een titel van een liedje van Bob Dylan. Onder meer te vinden op The Bootleg Series, vol. 1 – 3 en op The Basement Tapes Complete (BS 12, schijfje 5).
Het zijn zomaar weer flarden en ideeën bij het luisteren van de BOBcast en van RARW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten