dinsdag 29 oktober 2019

Zepp

Bob Dylan toert momenteel door de Verenigde Staten van Amerika. Dat doet hij tot begin december. De finale is een reeks van tien optredens in Beacon Theatre in New York. Maar zijn nieuwe concertreeks heeft de bard alweer bekend gemaakt. In april 2020 treedt hij op in Japan.
Met sponsor Zepp heeft Dylan het op een akkoordje kunnen gooien. 1, 2, 4, 5 en 8 april treedt Dylan op in Zepp DiverCity, een kunstmatig eiland bij Tokio. 8, 9 en 10 april saat Dylan in de Zepp Namba-hall in Osaka. 14 en 15 april staat Dylan in Zepp Tokio. 17, 19, 20 en 21 april speelt Dylan weer op het kunstmatige eiland Zepp DiverCity in Tokio. Veertien shows in totaal.
De relatie met Japan is een bekende relatie. De opnames van Bob Dylan at Budokan waren bedoeld voor een live-elpee voor de Japanse markt. Vanwege succes werd deze live-dubbelaar ook op de internationale markt uitgebracht.
Tijdens Record Store Day 2016 verscheen de ep Melancholy Mood, geperst op rood vinyl. En tweetalig: de namen staan ook in Japanse karakters vermeld.
De shows in Japan geven aan dat Dylan dus nog in ieder geval één keer de oceaan overgaat voor een tournee. Maar tien optredens in Beacon Theatre, veertien shows in Osaka en Tokio: is het een Dylaneske manier om afscheid te nemen van het publiek?
You never know.

Dit blog verscheen eerder op FritsTromp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten