dinsdag 8 oktober 2019

Abbey Road

De elpee Abbey Road van The Beatles is vijftig jaar. Dat wordt groots gevierd. Onlangs besteedde De Wereld Draait Door al een hele uitzending aan deze plaat. En voor de verzamelaars is een heruitgave beschikbaar, in verschillende edities. Voor wie het allemaal niet op kan, spelen The Analogues dit album ook nog eens live.
In hetzelfde jaar verscheen van Bob Dylan zijn country-plaat Nashville Skyline. Dat album verscheen zonder een naam en albumtitel - pas een klein half jaar later verscheen Abbey Road, dat dus historisch gezien niét het eerste album was, waarop de uitvoerende artiest en albumtitel niet was vermeld op de voorkant.
In 1966 deed Dylan dat kunstje al eerder. Toen verscheen Blonde On Blonde, de eerste studio-dubbelaar uit de popgeschiedenis. Evenmin met de naam van de artiest en de titel van het album op de hoes vermeld.
Ere wie ere toe komt, in dit geval.
Van Nashville Skyline is geen heruitgave gekomen, zoals dat van Abbey Road. Geen nieuwe uitgave met onbekend materiaal, met demo's, foto's, een nieuw boekje met liner notes en wat al niet meer. Wel verschijnt over vier weken Travelin’ Thru, met onder meer duetten met Johnny Cash - een van die nummer verscheen op Nashville Skyline.
Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Nashville Skyline géén thema-uitzending van De Wereld Draait Door. Geen groots opgezette media-campagne door Columbia Records. Niets van dat alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten