maandag 14 oktober 2019

How does it feel

Hoe voelt het om te leven met Bob Dylan? Op die vraag probeert neerlandicus, (tekst)schrijver (onder de naam HP Communicatie) en muzikant Harm Peter Smilde een antwoord te formuleren. Voor dat antwoord interviewde hij 26 mannen en vrouwen uit de Lage Landen, van Raymond van het Groenewoud en Ernst Jansz tot ND-redacteur Herman Veenhof, monnik Thomas Quartier en Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66).
Het resultaat mag er dan ook wel zijn. Geen tunnelvisie op de jaren zestig of de crooner. Maar een totaalpakket, hoe leven met Bob Dylan zijn weerklank krijgt bij de fans in Nederland. Soms met tegengestelde visies op het leven en werk van Dylan, maar ook met soms verrassende blikken op de man en zijn werk.
Zoals de zogenaamde arrogantie waarmee Dylan zijn publiek bedankt en de Nobelprijs in ontvangst heeft genomen. Unisono geven de betrokkenen aan dat dit niets met arrogantie of hautain gedrag te maken heeft, maar met een man die zo in zichzelf is gekeerd en waarbij kunst en leven samenvallen.
Dit is het boek waar we in Nederland op zaten te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten