zondag 10 februari 2019

Love minus zero

Mijn broer Maarten was verbaasd. Op Spotify was niets te vinden. Tenminste, niet wat hij zocht: de live-uitvoering van Love Minus Zero/No Limit van de Unplugged-cd van Bob Dylan. Terwijl de rest van dit concert wel op de Zweedse aanbieder van muziekstream.
Het nummer staat wel op de Unplugged-cd. Dat wil zeggen: je vindt Love Minus Zero terug op de Engelse persing van het optreden. Op de Amerikaanse versie ontbreekt het liedje dan weer. De Amerikaanse variant is op Spotify gegooid.
Waarom zit er een verschil in deze twee uitvoeringen van MTV Unplugged? Tjah. Verschillende landen, verschillende wensen. Dat is het verschil in het feit dat Dylan's plaat Bringing It All Back Home uit 1965 in Nederland op de markt is gebracht onder de titel Subterranean Homesick Blues, zoals de eerste singel van dit album heette.
Dat is het verschil waarom John Wesley Harding in elk land dat het op de markt kwam, een andere kleur hoes kreeg. Het was de tijd dat de platenmaatschappij in elk land een eigen kantoor had, dat voor dit soort zaken eigen keuzes moest maken.
Dat is het verschil waarom verschillende platen in diverse landen als mono of als stereo verschenen.
Dat soort dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten