woensdag 10 januari 2018

The Rolling Thunder Revue #1976

Eén van de cd's die ik vorige week van Ed overnam, is Going Going Guam. Een box met cd's. De box heeft als ondertitel The Complete Rolling Thunder Revue Rehearsals. Repetities dus, voor de tweede concertreeks van The Rolling Thunder Revue.
Het verhaal over dit rondreizende circus is bekend. In 1975 was het een succesvolle tournee. Dylan probeerde het kunstje over te doen, met dezelfde mensen en hetzelfde recept. Maar de vervolgtournee uit 1976 was veel minder succesvol dan de eerste uitvoering.
Desalniettemin heeft deze tournee wel een haast mythische status. Vanwege de avondvullende shows met collega-artiesten. De poging om bokser Rubin “Hurricane” Carter vrij te krijgen na een discutabel proces. Dylans witte gezicht. De film Renaldo and Clara. Dat soort dingen.
Zo'n bootleg als Going Going Guam is leuk voor de verzamelaar. Het toont hoe de repetities verliepen. Hoe sommige arrangementen werden geoefend en uitgeprobeerd. Leuk voor de verzamelaar, interessant voor de historici en Dylan-fans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten