zondag 14 mei 2017

Kerkdiensten

Over tien dagen viert Bob Dylan zjn 76e verjaardag. Tel daarbij op dat Dylan het afgelopen jaar de Nobelprijs voor de Literatuur heeft gekregen. Het resultaat zijn diverse lezingen en optredens rondom het thema 'Dylan'.
Volgende week houdt De Windwijzer in de serie ‘Zin op Zondag’ op zondag 21 mei van 15.00 – 16.30 uur een bijeenkomst over de levenslust en levenszin in de songteksten van Bob Dylan. Kick Bras, schrijver van boeken over spiritualiteit, verdiepte zich in de ‘spirit’ van de teksten van Bob Dylan en schreef daarover het boekje ‘the answer is blowing in the wind’. Bart van Dorp zal liedteksten van Bob Dylan ten gehore brengen. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.
Leuk.
Vandaag is in de Morgenster in Papendrecht een Dylan-kerkdienst. Ik schrok: de Morgenster kerkt over Dylan, en ik weet er niets van? Mijn eigen gemeente is ook een Morgenster – maar ik vergader in Leeuwarden en de Dylan-dienst is in Papendrecht. Het wordt tijd dat we in Leeuwarden ook nadenken over “de religieuze Dylan”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten