woensdag 13 mei 2015

Self Portrait

In mijn poging om mijn Dylan-discografie op elpee compleet te krijgen, stuitte ik vandaag op de dubbelaar Self Portrait. Met die afschuwelijke hoes, want laten we eerlijk zijn: Dylan kan beter songs schrijven dan schilderen. Hoewel hij als painter de laatste jaren meer en meer progressie boekt. Maar dat is voer voor een andere discussie, misschien op een later moment.
Deze uitgave is verzorgd door Sundazed, een label dat ik niet kende. De elpee kent wel het bekende Columbia-artwork en de Columbia-logo's. Ook op de zwarte schijven staat de naam van Columbia groot gemeld. Een illegale persing of bootleg is het dus zeker niet. Op de achterkant van deze uitgave staat volledigheidshalve vermeld: “Originally issued as Columbia LP C2X 30050, June 8, 1970. Sony Music Entertainment”.
Waarvan akte.
Sundazed dus. De Engelse Wikipedia meldt dat het een onafhankelijk platenlabel uit Coxsackie, New York is, gespecialiseerd in obscure albums tussen 1950 en 1970. De oprichter van Sundazed, Bob Irwin, hielp Sony Music om hun Legacy Records uit te geven. Ik vermoed dat Irwin zodoende bij de tapes van Self Portrat is gekomen.
De Sundazed-uitgave verscheen in 2009, dat is vier jaar voordat Another Self Portrait verscheen. Of er een link bestaat tussen het verschijnen van Self Portrait bij Sundazed en de uitgave van The Bootleg Series vol. 10. Ik betwijfel of Irwin hiervoor credits moet krijgen, hoewel ik op voorhand ook niets uitsluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten