zaterdag 9 mei 2015

Aantekeningen #18: Tulsa Time en Aad Kamsteeg

Vanavond treedt Bob Dylan op in Hard Rock Hotel & Casino Tulsa. Dat is in Catoosa, Oklahoma. Tulsa, staat op de 'voorpagina' van ExpectingRain.com. Tulsa, wat komt me die naam bekend voor! Plots herinnerde ik me het weer. Het liedje Tulsa Time, gespeeld door CCC Inc., op hun laatste studio-album Jack Owned A House. Natuurlijk, alsof ik dat kon vergeten. Op dezelfde cd staat een uitvoering van Forever Young. Zo is de cirkel weer rond.
Sowieso is er een link tussen CCC Inc. en Dylan. Eerder al namen de mannen Mr. Tambourine Man, Knockin' On Heaven's Door en You Ain't Goin' Nowhere op. Bij het eerste concert van CCC dat ik meemaakte, speelden ze Het Meisje Van De Rode Rivier – een vertaling van Ernst Jansz.
Enfin.
Afgelopen maandag was het Dodenherdenking. Columnist Aad Kamsteeg van het Nederlands Dagblad schreef een bijdrage, met als titel 'Herinneringen op de 4e mei'. In het laatste stukje van zijn column schrijft 'AK': “Wat zou je willen dat je kinderen bij je graf zeggen? Indertijd veegde Bob Dylan met zijn Blowin' in the Wind alle zelfzucht van tafel: 'Hoeveel oren moet een man hebben voordat hij mensen kan horen huilen? Hoeveel mensen moeten er doodgaan voordat hij weet dat er te veel gestorven zijn? Het antwoord, mijn vriend, zweeft op de wind', dat is: is vlakbij.”
Ik neem het ter kennisgeving aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten