zondag 26 april 2015

Mavis Staples

Vanmorgen zag ik, voor ik ter kerke ging, een aflevering van Songs Of Praise. Dit is de Engelse variant van Nederland Zingt Op Zondag. Te gast was gospelzangeres Mavis Staples. Natuurlijk ken ik haar – wie niet? Onderdeel van The Staple Singers, maar ook als solo-artiest. Als The Staple Singers namen de zwarte familie samen met The Band het nummer The Weight op. En als solo-artiest speelde Mavis met Bob Dylan een nieuwe versie op van Gonna Change My Way Of Thinking.
In de aflevering van Songs Of Praise ging het vanmorgen ook over Bob Dylan. Mavis vertelde dat ze met haar vader had gediscussieerd over een huwelijksaanzoek van een blanke singer-songwriter. Uit principe weigerde Mavis het aanzoek, omdat hij blank was – maar volgens vader Pops was dit aanzoek geen probleem, omdat ook blanken meestreden voor de gelijke burgerrechten. Maar toen had Mavis het aanzoek van Dylan, want van hem kwam het huwelijksaanzoek, al afgewezen.
Het gerucht van een relatie tussen Mavis en Dylan is dus waar. Er heeft een huwelijksaanzoek plaatsgevonden, maar afgewezen omdat Dylan blank was en niet zwart. Wat zou er zijn gebeurd als Mavis wel “Ja” had gezegd?
Opmerkelijk genoeg is Dylan later alsnog getrouwd geweest met een donkere zangeres: Carolyn Dennis. Zij was achtergrondzangeres tijdens Dylans gospelperiode, en de moeder van Desirée Dennis-Dylan. Deze Desiree Gabrielle Dennis-Dylan is 31 januari 1986 geboren, twee weken ouder dan ik dus – en is getrouwd of gaat nog trouwen met een vrouw.
Enfin. Dylan en Mavis. Mooi verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten