dinsdag 21 april 2015

Hemelvaart

Met enige regelmaat komen wij samen. Wij, vier Dylan-vrienden te Leeuwarden. Als we bijeenkomen, praten we over Dylan. We staan stil bij zijn muziek, zijn teksten en de betekenis er van. Omdat de man een enorm oeuvre heeft, is het niet te doen om maar lukraak iets te bespreken. Dus gaan we thematisch aan de gang.
Gisteravond waren we als kwartet weer bij elkaar. Als thema hadden we de Hemelvaart gekozen. Het is weliswaar aan de vroege kant, maar Pasen hadden we al een keer eerder bij de kop gehad. Hemelvaart dus. Probeer daar maar eens een songtekst van Dylan bij te vinden.
Okee, het is ons gelukt om wat nummers te kiezen. Nummers die niet het verhaal van de Hemelvaart van Jezus bespreken of aanhalen. Maar wel nummers die qua thema schuren aan de hemelvaart en wederkomst van Jezus.
Wat te denken bijvoorbeeld van When He Returns. Of Are You Ready. Tryin' To Get To Heaven. Zomaar wat titels die gisteravond de revue passeerden. Ze schuren tegen het thema van Hemelvaart aan. Misschien dat Hemelvaart voor Dylan niet zo'n groot onderwerp is als bij Nederlandse christenen.
Desalniettemin was het gisteren een goede avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten