vrijdag 4 oktober 2024

Praagse driedaagse

Vanavond treedt Bob Dylan op in O2 Universum in Praag. Dat doet hij niet alleen vanavond, ook zaterdag en zondag slingert hij van achter zijn piano zijn teksten de concertzaal in. Het is de start van de Europese najaarstournee 2024, onderdeel van de wereldwijde Rough and Rowdy Ways-tour. De R&RW-tour begon een paar jaar geleden al, net na de corona-pandemie.
Tijdens de Europese tournee doet Dylan de Lage Landen aan. Met maar één optreden, in de Antwerpse Lotto Arena. Geen shows dus op Nederlands grondgebied, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben.
Welke nummers staan op het menu, vanavond? Heeft er een wisseling plaatsgevonden in de begeleidingsband? De gelukkigen die vanavond in de O2 staan, weten het dan al. De andere volgers weten het pas na het optreden - vanavond laat, of anders morgenochtend.
O2 is een internationale naam voor concertzalen. Je vindt het ook in Londen, bijvoorbeeld. Het huidige Barclaycard Arena in Hamburg heette tussen 2010 en 2015 O2 World Hamburg. Het einde van het contract met de telefoonprovider zal ongetwijfeld hebben geleid tot de naamswijziging. In 2019, toen de arena dus al Barclaycard werd genoemd, was ik er bij een concert van Dylan.
Tot nu toe mijn enige buitenlandse (Dylan-)concert. Over een paar weken volgt het tweede Dylan-optreden buiten de landsgrenzen. Maar dat is ruim na het weekend in Praag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten