vrijdag 26 mei 2023

82 revisited

Dylan is inmiddels al een paar dagen 82 jaar. Misschien vierde hij het groots en meeslepend. Met allemaal familie, vrienden en collegae. Misschien vierde hij het helemaal niet. Gewoon een doordeweekse dag. Beetje lezen, wat schrijven, wat bezig met schilderen of staalbewerking. Misschien maakt het voor ons stervelingen niks uit of en hoe Dylan zijn verjaardag vierde.
Schreef ik van de week per abuis dat Dylan zijn driéëntachtigste verjaardag zou vieren? Een tikfout. Stom.
Afgelopen woensdag waren mevrouw Frits en ik bij een optreden van Daniël Lohues in de Harmonie in Leeuwarden. Mevrouw Frits vroeg of er een link was tussen Lohues en Dylan. Zo'n direct verband is er niet. Niet zoals bij Ernst Jansz, die twaalf songs van de bard vertaalde naar het Nederlands. Maar zoals het bij troubadours: ze zijn wel schatplichtig aan Dylan, zoals hij dat op zijn beurt is richting Blind Willie McTell en Woody Guthrie.
Bijvoorbeeld.
Tijdens het concert van Lohues werd bekend dat Tina Turner is overleden. Lohues besteedde er geen aandacht aan. De NOS wel. Geeft niet, als je zelf aan het werk bent, sluit je je af voor allerlei informatie van buiten. Zo gaat dat.
Tina was 83 jaar geworden. Ze overleed na een lang ziekbed. Ik wist niet dat ze ziek was. Evenmin wat haar mankeerde. Ze is niet veel ouder dan Dylan. Het is de generatie die aan de beurt is, waar de gaten vallen en ook steeds groter worden.
Maar Dylan lijkt vooralsnog fit en gezond te zijn. Volgende week naar Porto, Portugal, Zuid-Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten