woensdag 30 november 2022

Qatar

Het Nederlands elftal heeft op het wereldkampioenschap voetballen in Qatar de achtste finales bereikt. Dat gebeurde na een 2-0 overwinning op het gastland, dat -we weten het inmiddels- een rijke voetbaltraditie heeft. Vooral rijk. Van een voetbaltraditie is geen sprake, of je moet de deelname van Jong Qatar tijdens de Olympische Spelen in de jaren 50 meerekenen.
Oranje neemt het zaterdag op tegen Team USA, de voetballers van de Verenigde Staten. Dinsdagavond stonden op het veld namens de Noord-Amerikanen twee Dylanesque namen op het veld. In de 82e minuut werd Dest vervangen door Moore. De grote vraag blijft natuurlijk: wie vermoordde Davey Moore?
Meer opvallend was de naam van Walker Zimmerman. Hij werd in 1993 geboren in Lawrenceville - zou hij nog ergens familie zijn van Bob? Of is dit een gevalletje van meer hondjes die Fikkie heten?
Iets anders. Op twitter zag ik de vraag voorbij komen welke solo van Garth Hudson je het mooiste vindt. Hudson was de organist, pianist en blaasmuzikant van The Band. Mijn favoriete solo van hem is die met zijn saxofoon tijdens It Makes No Difference, in de uitvoering van The Last Waltz.
Ik krijg nog altijd kippenvel bij deze solo.

Dit blog staat ook op FritsTromp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten