maandag 7 november 2022

Dublin

Vanavond treedt Bob Dylan op in de Arena in Dublin. De Ierse hoofdstad is dé stad van James Joyce, auteur van onder meer Dubliners, A Portrait of the Artist as a Young Man, Ulysses en Finnegans Wake. Dylan weet dat. Moet dat weten. Als hij dat niét weet... voor iemand met zo'n grote liefde voor de (Engelstalige) literatuur moet je zo'n feitje weten.
Na vanavond zit de Europese najaarstournee 2022 er op voor de bard. Kan hij weer huiswaarts. Hij heeft het Europese continent weer bezocht. Met onder meer een show in Brussel en twee concerten in Amsterdam.
Misschien dat Dylan nog wel wat dagen vastplakt aan de Ierse stad. Gewoon wat rondfietsen op een citybike en een kop koffie drinken in een lokaal cafeetje. Of niet. Wat rondspoken door Joyce's stad.
Van een nieuwe tournee heb ik nog niets gehoord. Geen idee wanneer en waar nieuwe optredens worden gedaan. Azië, misschien? De vorige tournee door dit werelddeel werd afgelast vanwege de Corona-pandemie. De Aziaten hebben recht op woorden van de meester.
Zou je zeggen.
Ik ga er niet over. Niemand. Behalve de meester zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten