dinsdag 29 november 2022

Kronieken #93 | Advent 2022

November nadert al het einde van de maand. De eerste Adventszondag is al gevierd. Is 'vieren' een goede term bij deze periode, voorafgaand aan Kerst?
Het duurt nog wel eventjes voordat het Kerst is. Geduld. Dat moeten we leren, geduld. We willen alles. En we willen het nu. Maar kalm aan. Rustig. Je moet wachten, kind.
Maar als het dan Eerste en Tweede Kerstdag is, draai ik die ene plaat. Christmas in the Heart. Omdat een deel van de opbrengsten naar een voedselbank ging. Zou Dylan deze plaat zelf ook draaien, in deze donkere dagen? Zou hij überhaupt naar zijn eigen platen luisteren?
Ik heb geen idee of en op welke manier Dylan dit feest viert. Terwijl dit ook weer zoiets is dat christenen en joden verbindt. Dylan is joods (geboren en getogen in een joodse familie) - zij verwachten de komst van de Messias; Dylan is ook christen, ooit lid van een Vineyard-gemeente, en christenen geloven dat Jezus Christus als een baby ter aarde is gekomen, die eerste kerstdag in Bethlehem.
Er staan in ieder geval geen concerten gepland voor de komende weken. Hooguit dat we een touragenda krijgen toebedeeld. Dat horen we vanzelf.
We moeten geduld hebben.
Ik moet geduld hebben.
Het is Advent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten