zaterdag 6 augustus 2022

Maggie's Farm

De politie heeft nog geen boetes uitgedeeld of mensen aangehouden nadat meerdere boeren afgelopen nacht in hun trekkers langzaam over de A7 tussen Drachten en Heerenveen reden. Zo'n vijftien trekkers, waarvan de meeste zonder kenteken, reden ook tegen het verkeer in.
Het is misschien heel flauw, maar ik moest toch denken aan Maggie's Farm. Misschien moet je de tekst in Dylan's context vooral figuurlijk lezen. Het gaat niet letterlijk om het werk van de ik-figuur bij Greta's Stal, zoals Bindervoet en Henkes het lied vertalen. Dit lied is Dylan's eigen protest tegen de protestgeneratie van zijn tijd.
En het protest van de boeren gaat tegen het aangekondigde stikstof-beleid, maar dat stikstof-beleid is weer breder dan alleen het stikstofkaartje dat de boeren kregen voorgeschoteld. Ingewikkeld verhaal. Gelukkig is daar onafhankelijk bemiddelaar Johan Remkes om de boel vlot te trekken.
Enfin.
Maggie's Farm. Dylan opende er zijn concert mee, toen hij in oktober 2005 optrad in Ahoy', Rotterdam. Een goede gelegenheid om deze bootleg weer op te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten