zondag 30 mei 2021

Larry Campbell

Een bonusaflevering van de BOBcast zou vandaag gepubliceerd worden. Een interview met Larry Campbell, de gitarist en multi-instrumentalist uit Dylan's begeleidingsband. Ik heb het gesprek nog niet online gezien. Misschien komt het nog.
Campbell was een van Dylan's beste fellow musicians. Hij bespeelde vrijwel alle snaarinstrumenten. Akoestische gitaar, elektrische gitaar, slide guitar, pedal steel, viool, mandoline. Noem het naar en Campbell kan er mee uit de voeten.
Campbell zat tussen 31 maart 1997 en 21 november 2004 in de begeleidingsband. Toen hij de band verliet, had Dylan liefst twee muzikanten nodig om de lege plek op te vullen. Stu Kimball (gitaar) en Donnie Herron (snaren) werden aangetrokken. Het zegt iets over het talent van Campbell.
Dichter bij Dylan kun je met zo'n aanstaande BOBcast niet komen. Of je moet bassist Tony Garnier te pakken krijgen. De informele bandleider die al ruim twintig jaar met Dylan de wereld over reist. Maar misschien heeft Garnier geen zin voor een podcast.
Kan.
Doet er niet toe. Maat niet veel uit. Campbell is geen 'second best'. Het is een goede gedeelde nummer 1.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten