zondag 23 mei 2021

Grande Finale

Afgelopen vrijdag ouwehoerden Chris Kijne en Lars Hulshof in Studio Desmet in Amsterdam tweeëneenhalf uur over Bob Dylan en diens 80e verjaardag van morgen. Een select aantal gasten uit de voorgaande afleveringen uit VPRO's BOBcast kwam te gast: Lycky Fonz III, Iris Koppe, Saskia de Koster, Yorick van Norden, Judy Blank, Nico Dijkshoorn, Erik Bindervoets, Freek de Jonge, Cato van Dijk, Huub van der Lubbe, Jan de Smet, Daan Heerma van Voss, Gijsbert Kamer en de Bob-band onder leiding van Tim Knol.
Deze uitzending is aflevering 26 van de BOBcast-reeks. Beetje valsspelen is het wel: het is niet dat één gast ruim een uur het podium krijgt. Maar walla, wat doet het er toe? 2,5 uur live radio op de nationale radiozender, over één muzikant: dat komt niet vaak voor. Dus laten we er maar van genieten.
Dat doe ik dan ook met volle teugen, dat genieten. Omdat het live is, is regisseren toch lastiger. De gasten laten zich minder leiden door de bekende framings over Dylan, dan dat in de voorgaande afleveringen is gebeurd. En het is muziek maken, praten over de literaire betekenis, dat soort dingen.
Er komt nog één BOBcast aan, een bonus-aflevering. Deze wordt komende week opgenomen. Dan met Larry Campbell, die jarenlang de hoofdgitarist was in Dylans begeleidingsband. Dat worden nog een paar spannende nachtjes, voordat Larry op de nationale radio te horen is.
Eerst maar de verjaardag, morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten