zaterdag 13 februari 2021

Eels

Eels with strings - live at Town Hall staat aan. Ooit gekocht omdat hierop het nummer Girl From The North Country op staat. Een uitstekende versie, maar dat komt ook door de ondersteunende muziek van de strijkers.
Mooi liedje wel, Girl From The North Country. Zeker in deze koude tijden. 

Well, if you go when the snowflakes storm
When the rivers freeze and summer ends
Please see if she’s wearing a coat so warm
To keep her from the howlin’ winds

Passende woorden. Denkend aan je liefje uit het hoge noorden. Misschien letterlijk het hoge noorden. Maar poëzie zou poëzie niet zijn als het ook meer figuurlijk zou kunnen zijn.
Ik heb het nummer twee keer live gehoord, uitgevoerd door Dylan and his band. De eerste keer was in 2003, toen Dylan voor het eerst naar de Heineken Musica Hall kwam. En voor het eerst achter een geel toetsenbord met piano-geluid speelde.
Johnny Cash was net overleden. Deze 2003-live uitvoering was een eerbetoon aan Cash, met wie Dylan in 1969 een duet-versie opnam voor Nashville Skyline.
De tweede keer dat ik dit liedje live hoorde, was in Hamburg, zomer 2019. Samen met een collega. Dit was het laatste concert dat ik van Dylan zag. In retrospectief ga je sommige liedjes of optredens toch wat anders bekijken.
Eels met Girl From The North Country. Mooie uitvoering van een prachtige song. Speciaal voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten