vrijdag 26 februari 2021

Bob Dylan 1970

Vandaag verschenen: Bob Dylan 1970. Een verzameling van opnames die Dylan in 1970 heeft gemaakt, bijeengebracht op drie zilveren schijfjes. Het zijn onuitgebrachte opnames van nummers die al wel bekend zijn. Het is de periode van Self Portrait en New Morning. Veel outtakes zijn al op de markt gebracht voor Another Self Portrait, aflevering 10 uit de Bootleg Series.
Wat deze verzamelaar interessant maakt, is de bijdrage van Beatles-gitarist George Harrison, die tijdens de opnames kwam meespelen. Niet op alle nummers, maar toch wel een aantal keer. Leuke opnames, die eigenlijk niet voor het grote publiek toegankelijk behoorden te zijn.
De opnames werden eind vorig jaar al uitgebracht, in een zeer beperkte oplage van 100 stuks. Bedoeling van platenlabel Columbia Records om de muziekrechten weer voor een aantal jaar vast te leggen. Bob Dylan – 1970 (50th Anniversary Collection) heette het verzamelobject.
Maar de vraag bleek zo groot te zijn, dat de bonzen besloten de muziek voor een breder publiek beschikbaar te stellen. En zo is het gekomen dat de cd inmiddels in De Bleek is aanbeland. En dat het al de hele middag en deel van de avond wordt gedraaid.
Mooie geschiedschrijving, goede kroniek.
En voor de Nederlanders onder ons: Jeroen van der Meer is opnieuw de productmanager namens Columbia Records.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten