woensdag 6 januari 2021

Verlangen

Gisteren was het 45 jaar geleden dat Desire verscheen. Een goed album, zeker. Maar ik moet denken aan de zomer van 2019. En aan de autorit naar Hamburg, voor een optreden van Dylan. En de film van Martin Scorsese.
Voordat Desire op de markt kwam, tourde Dylan al met zijn Rolling Thunder Revue langs Amerikaanse zalen en theatertjes. Van die tournee verscheen al Hard Rain, The Bootleg Series Vol. 5: Bob Dylan Live 1975, The Rolling Thunder Revue en Renaldo and Clara. Van de optredens zijn ook opnames gemaakt die niet gelijk zijn verschenen.
Dié opnames zijn vorig jaar uitgegeven. Dat gebeurde met de box Bob Dylan – The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings, met veertien schijven. De box hoort bij de 'documentaire' Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese. In zekere zin is Scorsese's verhaal de ultieme versie van Renaldo and Clara.
Toen de box en film waren uitgebracht, reed ik met mijn NDC-collega Fokke naar Hamburg, voor een Dylan-optreden. In de auto richting Hamburg, en weer terug naar Leeuwarden, draaiden we de muziek uit de 1975 Live Recordings.
Het waren mooie uren. En daar moet ik aan denken bij Desire's 45e verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten