zondag 3 januari 2021

BOBcast #16: Judy Blank en Yorick van Norden

In de zestiende aflevering van VPRO's BOBcast staan Judy Blank en Yorick van Norden centraal. Beiden jong: Yorick is van mijn leeftijd, Judy is een decennium jonger. Desondanks spelen ze al een tijdje hun voorstelling Bob Dylan, de songs, de mythe. Het duo, ondersteund door de No Direction Home-band, speelden ook in Nijend24, waar deze BOBcast is opgenomen.
Een leuk gesprek, met een duo dat ook nog wel wat weet van hun idool. Ze prijzen de imperfectie van Dylan. Terecht, juist het gebrek aan perfectie. Juist dat is waar Dylan zijn teksten mee ondersteunt. Het is non-verbale communicatie.
Wel blijft één ding hangen. Yorick vertelt in het eerste half uur dat hij niet alles van Dylan op cd en/of elpee heeft. Een van de interviewers, ik kan aan de stem niet horen of het Chris Kijne en Lars Hulshof is, vraagt of dat de gospel-albums zijn. Het is de vraag én het toontje waarop de vraag gesteld wordt.
Alsof dat een periode is die 'wij vanzelfsprekend' links laten liggen. Omdat alle teksten over Jezus gaan. Gelukkig pareert Yorick de vraag en zegt dat hij de Jesus Years en de box Trouble No More heel goed vindt. Je mist de gezichtsuitdrukking van de interviewers in zo'n podcast. Hun stemmen zijn goed genoeg ver-radioo'd, dat ze hun teleurstelling niet laten blijken.
Deze BOBcast duurt anderhalf uur. Een prettig gesprek, dat wel. Met mooie uitvoeringen van wat minder voor de hand liggende songs door Blank en Van Norden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten