vrijdag 17 juli 2020

Geel vinyl

Vier weken nadat de cd-versie van Rough And Rowdy Ways verscheen, is er nu dan ook de elpee-uitvoering op de markt gebracht. En net als bij de cd, kocht ik de nieuwe Dylan niet bij mijn vaste platenboer Wobbe, maar bij King Kong - little elves.
Het resultaat is bekend. Een prachtig album, verdeeld over tien nummers, met dat lange nummer over de moord op John F. Kennedy. Minstens net zo leuk zijn de trivia, de randverschijnselen, de manier waarop deze geluidsdrager vorm krijgt.
Rough And Rowdy Ways (RARW) is geperst op twee schijven. Dat vinyl is niet standaard-zwart, maar geel. Het geluid is er uiteraard niet minder om. De tien nummers zijn verdeeld via het schema 3-3-3-1 nummers. Drie keer drie is negen, Murder Most Foul beslaat met zijn 17 minuten de vierde plaatkant.
Net zoals Sad-Eyed Lady of the Lowlands op Blonde On Blonde en Highlands op Time Out Of Mind.
De package van de elpee heeft dezelfde vormgeving als de cd. Maar anders dan de cd, hebben de elpee-schijven nog een extra kartonnen hoes. Op de achterkant van die hoezen staat welke songs op de betreffende schijf staan.
De voorkant van schijf A/B staat de 'singelhoes' van False Prophet, inclusief de aankondiging 'From the forthcoming album by Bob Dylan'. De voorkant van de hoes van plaat C/D heeft de foto die verscheen bij de release van I Contain Multitudes, de gitaarspelende Dylan.
De elpee-versie heeft alleen al vanwege de (grotere) hoes een meerwaarde bovenop de cd-release. Vanavond de hoes maar naast mijn bed zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten