donderdag 16 juli 2020

BOBcast

Sinds eind mei wordt elke twee weken een nieuwe aflevering vrijgegeven van de BOBcast. Een initiatief van de VPRO, ter voorbereiding op de 80e verjaardag van Bob Dylan.
Het idee is natuurlijk erg leuk. Steeds een uitzending van om en nabij een uur, waarbij de gast uitgebreid mag vertellen over zijn of haar fascinatie met Dylan. Je kunt natuurlijk niet gauw te weinig aandacht besteden aan Dylan.
Op het blog van Tom Willems wordt de BOBcast ook besproken. Natuurlijk. Wat wil je van misschien wel de grootste Dylan-blog in de Lage Landen? De reacties van de lezers en fellow Dylan-fans zijn niet mals. Grachtengordelig, slordige feitjes, volstrekt oninteressante, moeizame gesprekken. En de kritiek is ook wel terecht.
We kennen het commentaar inmiddels wel, waarbij de mensen van dienst elkaar napraten. Over met de rug naar het publiek (hoe recent is dat, en hoe vaak gebeurde dat?), de dansende benen, de praatjes tussendoor en het gebrek daar aan. Beetje gewauwel, geklets.
Het wordt heel anders als je Tom Willems uitnodigt voor de BOBcast. Misschien is hij ook wel gevraagd, maar heeft hij vriendelijk bedankt. Je weet soms niet welke voorbereidingen zijn getroffen.
Overigens, de aflevering met Huub van der Lubbe vond ik zeker de moeite waard om wel te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten