zaterdag 23 mei 2020

Oudejaarsavond

Morgen viert Bob Dylan zijn 79e verjaardag. Hoewel ik overigens niet weet of hij het wel viert. In ieder geval is het morgen 24 mei en dat is de verjaardag van de bard. Misschien heeft hij dit weekend wel kinderen, kleinkinderen en ex-vrouwen over de vloer. Bandleden. Vrienden uit de muziek. Niemand heeft wat te doen, nu corona ons tot thuisblijven dwingt en vrijwel alle culturele uitjes zijn geschrapt.
Ook Dylan's agenda is overhoop gegooid. Zijn Never Ending Tour heeft een groot gat. De Japanse optredens van april zijn op last van de premier geschrapt. Ook door de Amerikaanse shows van juni is een streep gezet. Nu hield Dylan toch al niet van de term Never Ending Tour; in de liner notes van het album World Gone Wrong maakt de zanger korte metten met deze omschrijving.
Zou Dylan vandaag nog terugkijken op zijn afgelopen levensjaar? Op hoogtepunten? Dieptepunten? Een balans opmaken? Een goede sigaar opsteken? Naar verluidt leidt hij een gezond en gestructureerd leven, zonder drugs en zo goed als geen alcohol. Maar dat is het verhaal dat gaat. Je weet dit soort dingen niet.
Morgen is het een jaar geleden dat ik kaartjes kocht voor het optreden van Dylan in Hamburg. Je hebt niets aan zo'n triviaal feitje. Behalve dat het concert dus het afgelopen levensjaar van Dylan heeft plaats gevonden. Voor wat het waard is, natuurlijk.
Morgen is de man jarig. 79 jaar jong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten