zaterdag 30 mei 2020

Minnesota

Minnesota houdt 1700 militairen gereed om te kunnen ingrijpen bij de toenemende protesten na de dood van de zwarte George Floyd bij zijn arrestatie. Gouverneur Tim Walz van de Amerikaanse staat heeft dat aangekondigd.
Minnesota, de stad van Minneapolis, waar Floyd werd gedood. De staat ook van Dylan, waar hij is geboren en getogen. In deze staat ligt Duluth, waar hij als Robert Allen Zimmerman is geboren. En besneden als Shabtai Zisel ben Avraham, toen hij acht dagen jong was. Vijf jaar later verhuisde het gezin naar het verderop gelegen Hibbing, waar Robert zijn bar mitswa heeft gedaan.
Gisteravond speelde ik het spel Ticket To Ride met twee vrienden. De titel verwijst naar een liedje van The Beatles. Het is de bedoeling om met treinen routes te maken van de ene Amerikaanse stad naar de andere. Veel steden in dit spel hebben iets met Dylan te maken.
Houston, Santa-Fe, Duluth, Dallas, het zijn zomaar wat namen uit de Amerikaanse bordvariant. Zomaar namen ook die met Dylan te maken hebben, maar dat hoef ik hier niet verder uit te leggen.
Evenmin de relatie tussen Dylan en treinen. Dit vervoersmiddel komt immers veelvuldig voor in zijn teksten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten