woensdag 5 december 2018

December

Bob Dylan heeft zijn Amerikaanse najaarstournee afgerond. Met onder meer zeven optredens in het Beacon Theatre in New York. Een standaard setlist, met her en der wat verrassingen. Zoals It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry, San-Ho-Zay, It's A Man's World en Moon River. Om maar iets te noemen.
Voorafgaand aan de tournee stond de Oost-Duitse stad Chemnitz volop in het nieuws. Een moord op een inwoner, gepleegd door een Syrische asielzoeker, mondde uit in hevige protesten. Chemnitz. De stad waar Dylan in de winter van 2007/2008 zijn eerste expositie als schilder had. Een deel van die schilderijen zag ik vorig jaar in Museum De Fundatie in Zwolle.
Begin oktober hoorde ik Jurgen van den Berg tijdens zijn Radio 1 Journaal de muzikant J.S. Ondara introduceren. Geboren en getogen in Nairobi, maar verhuisd naar Minnesota, "want daar is Bob Dylan geboren" – aldus Jurgen. Ik vind het een mooi verhaal, te mooi om kapot te controleren.
De tournee in Amerika is afgerond. In juni staan weer nieuwe Europese concerten gepland. Verschijnt in 2019 dan ook eindelijk deel 2 van zijn autobiografie Chronicles?

Dit blog verscheen ook op FritsTromp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten