maandag 20 november 2017

Billy the Kid

Een rommelmarkt in de Verenigde Staten was de locatie waar een bijzondere foto werd verhandeld. Frank Abrams kocht een tintype, een vroeg soort foto, in 2011 voor 10 dollar op een rommelmarkt. Later hoorde hij dat twee mannen op de foto staan, die wel meer met elkaar hebben dan alleen een fotoreportage: Pat Garrett en Billy the Kid.
Het verhaal van Pat Garrett en Billy the Kid is een haast klassieke western. Zo klassiek zelfs, dat de lijst met verfilmingen van dit verhaal haast inmens is. Nou ja, inmens? Het is in ieder geval een lijst met enkele tientallen titels en even zovele regisseurs. Eén van die films is Pat Garrett and Billy the Kid van regisseur Sam Peckinpah uit 1973. Kris Kristofferson speelt de rol van Bily the Kid, Bob Dylan neemt de bijrol van Alias op zich. En Dylan verzorgt de soundtrack van de film.
Goede rol, Alias. De naam verbloemt de identiteit van het personage, trekt een rookgordijn op over wie deze kerel is. Zoals Dylan dat in zijn privé-leven ook heel lang heeft gedaan. Wat Dylan trouwens nog steeds doet.
Als ik weer eens tijd over heb, is het een goed idee om Peckinpah's film maar weer eens te bekijken. Tot die tijd draai ik Dylan's soundtrack maar, met drie akkoorden en mooie versies van Billy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten