vrijdag 2 juni 2017

Kronieken #22: Juni

Vandaag is het zeventien jaar geleden dat ik voor het eerst naar een concert ben geweest. Het betrof toen een optreden van Doe Maar, één van hun zestien reünieconcerten. Precies 23 maanden later ging ik voor het eerst naar een concert van Bob Dylan. Het zijn feitjes waar je niets aan hebt. Maar ik denk er vandaag wel even aan.
Op de site van ExpectingRain was deze week nog aandacht voor Archibald MacLeish. Hij benaderde Dylan in 1970 om een aantal liedjes te schrijven voor zijn toneelstuk Scratch (1971), gebaseerd op The Devil and Daniel Webster van Stephen Vincent Benét. De Dylan-nummers werden uiteindelijk door MacLeish afgekeurd – een aantal afgekeurde nummers kwam terecht op New Morning, het album van Dylan na zijn merkwaardige dubbelalbum Self Portrait. Scratch werd na enkele uitvoeringen alweer stopgezet, wegens tegenvallende bezoekersaantallen.
Niet dat Dylan zich qua toneelproducties op de borst kan kloppen. In 2006 was daar de musical The Times They Are a-Changin', gebaseerd op muziek van de meester. Een maand lang liep deze musical in Old Globe Theatre in San Diego, California – van 9 february maart 2006. Een goed nummer is nog geen goed toneelstuk.
De maand juni is weer begonnen. De zomer maakt ons wat vrolijker. Tijd om een plaatje te draaien bij de ondergaande zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten